Verhuizen naar een blokhut in het bos? Lees deze tips!

Een verhuizing is natuurlijk hartstikke spannend. Je gaat wonen in een nieuwe omgeving wat een grote verandering is in je leven. Wellicht heb je een nieuwe baan of ga je met of zonder iemand wonen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon van de stad naar het bos verhuisd met dezelfde gezinssamenstelling. Het bos zorgt voor meer ruimte en vrijheid wat voor veel mensen een wens is. Afhankelijk van waar je precies gaat wonen zal je jezelf en je gezin voor moeten bereiden op de verhuizing. Dit kan je zelf doen maar je kan ook hulp inschakelen. In dit artikel bespreken we een aantal zaken waar je aan moet denken wanneer je naar het bos verhuisd.

Bereikbaarheid

Een nadeel, of misschien wel een voordeel voor jou is de bereikbaarheid van jouw nieuwe woning. In tegenstelling tot een rijtjeshuis, waar je gewoon eenvoudig heenrijdt, kan het bij een huis in het bos een hele andere situatie zijn. Een verharde weg naar een huis in het bos is namelijk niet gegarandeerd. Het voordeel hiervan is dat je wel veel privacy hebt. Van mensen die je woning in kijken heb je geen last. Echter is het dan wel aantrekkelijk om in te breken aangezien er weinig andere mensen in de omgeving zijn. Denk dus voor, tijdens en na de verhuizing goed na of het huis wel goed genoeg te bereiken is voor jou en je familie/vrienden.

Wanneer je thuis werkt of veel gebruik maakt van internet en/of tv is het handig om dit van tevoren te checken. Het kan namelijk zijn dat het bereik erg slecht is of dat je met bepaalde providers geen bereik hebt. Dat is toch wel fijn om van tevoren te weten.

De verhuizing zelf

Tijdens de verhuizing zelf moet je met bovenstaande ook rekening houden. Huur je een verhuisbedrijf in en vervoeren zij alle spullen met een vrachtwagen? Check dan of de vrachtwagen wel bij jullie huis kan komen. Denk hierbij aan de weg, maar ook aan bomen en andere zaken die het vervoer kunnen belemmeren. Ook is het mogelijk dat het verhuisbusje niet dicht in de buurt van jullie nieuwe huis kan parkeren. Hier moet je goed over nadenken. Het kan dan verstandig zijn een verhuisbedrijf in te huren aangezien er dan veel getild moet worden. Moeten er zware meubels naar een lastig te bereiken verdieping gebracht worden? Dan is het mogelijk om een verhuislift in de omgeving van Amsterdam te huren. Met een verhuislift worden je spullen veilig omhoog vervoerd.

De veranderingen

Bedenk goed wat het gaat betekenen als je in het bos in een blokhut gaat wonen. De kans is groot dat je redelijk alternatief gaat wonen en de afstand naar voorziening erg groot wordt. Elke dag boodschappen doen zit er waarschijnlijk niet meer in. Ook heb je waarschijnlijk andere spullen en meubels nodig. Het kan zijn dat je kleiner of groter gaat wonen. Tevens kan de isolatie slecht zijn. Dit kan je beter voor je er in trekt regelen zodat je daarna fris je nieuwe huis in kan.