Het verjagen van mollen. Hoe doe je dat?

Een mollenplaag is niet iets waar je op zit te wachten. Toch zal je er iets aan moeten doen om grote schade aan jouw tuin te voorkomen. Gelukkig zijn er voldoende middelen om mollen te voorkomen en kun je mollenverjagers aanschaffen wanneer je teveel mollen in jouw tuin hebt. In dit artikel brengen we verschillende mollenverjagers onder de aandacht en vertellen we jou meer over de voordelen en nadelen per mollenverjager.

Geurverjagers doen het erg goed!

Om te beginnen doe je er goed aan te starten met geurverjagers. Er zijn verschillende soorten geurverjagers. Het voordeel van geurverjagers is dat je geen dode mollen uit de tuin hoeft te halen. De mollen zijn erg gevoelig voor bepaalde geuren en kunnen daarnaast goed ruiken. Wanneer ze een onprettige geur waarnemen zullen ze uit de buurt blijven. Zo houd je de mollen in leven en heb je zelf geen last meer van mollen.

Over het algemeen werken de geurverjagers goed. Wel is het zo sociaal om ook jouw buren te laten weten dat je last hebt van mollen. Want wanneer mollen niet kunnen graven in jouw tuin, zullen ze iemand anders gaan lastig vallen.

Welke mollenverjagers zijn er nog meer?

Daarnaast kun je kiezen voor een mollenklem of een mollen vanger (dit is een soort buis die je in de grond plaatst). Het nadeel van deze methoden is dat je de dode mollen zelf uit te tuin moet verwijderen. Daarom raden we jou aan om te beginnen met geurverjagers en mocht dit niet werken dan kun je altijd nog overstappen op andere mollenverjagers.